Signature Steaks

Cooking Method / preparare

Toate preparatele sunt servite cu sare aromatizată pregătită în casă, sare de Himalaya, sare de mare și două sosuri la alegere (BBQ, sos de piper verde, sos de gorgonzola, sos de ciuperci, unt aromatizat, Chef’s Salsa)
All dishes are served with herbs flavoured salt, Himalaya salt, sea salt and two sauces by request (BBQ, Green Pepper Sauce, Gorgonzola Sauce, Mushroom Sauce, herbs flavoured butter, Chef’s Salsa)
BLUE

RARE / ÎN SÂNGE

MEDIUM RARE / ÎN SÂNGE SPRE MEDIU
MEDIUM / MEDIU

MEDIUM WELL / MEDIU SPRE BINE FĂCUT

WELL DONE / BINE FĂCUT

Little Texas perfect cuts

T-BONE
Două texturi şi gusturi diferite, datorită combinației de mușchi și vrăbioară, susținute de un os în formă de “T”. Maturată în atmosferă controlată pentru frăgezime și un gust intens.
Two different textures and tastes, because it has both loin and tenderloin, connected by a T-shaped bone. Aged in special conditions for more taste and tenderness.

RIB-EYE (WITH BONE) / ANTRICOT CU OS
Din regiunea intercostală și e una din cele mai savuroase părți ale vitei, datorită fibrei grase care o străbate și a osului care îi dă un gust deosebit. Maturată în atmosferă controlată.
One of the most delicious beef cuts, because of the marbling throughout and with a rich taste given by the bone. Aged in special conditions.

NEW YORK STRIP (SIRLOIN) / VRĂBIOARĂ
Bucată de carne moale, cu textură fină, puțin grasă și cu aromă intensă. Maturată în atmosferă controlată.
A tender, fine-textured, lean and rich-flavoured piece of meat. Aged in special conditions.

SHORT RIBS – FLANK STEAK / COASTE
Piesă de pe partea de sus a coastelor, cu o aromă deosebită și cu mai multă grăsime intramusculară. Maturată în atmosferă controlată.
Cut from the upper part of the ribs, with a special flavour, very marbled. Aged in special conditions.

CHUCK / UMĂR
Carne subțire și cu puțină grăsime. Originară din Uruguay, are o aromă specială, intensă. Maturată în atmosferă controlată.
Piece of meat lean and thin. The cut from Uruguay has a special, strong flavor. Aged in special conditions.

TENDERLOIN / MUȘCHI
Provine din mușchi, are o textură cremoasă și fină, este fără grăsime și ușor aromată. Macerată în amestec de condimente autentic americane.
It is a muscle cut, with a fine, buttery texture, lean, mild and subtle in flavour. Marinated in a mixture of authentic American spices.

SKIRT / MUȘCHI DIAFRAGMĂ
Este foarte fragedă dacă se prepară pe grătar.
Maturată în atmosferă controlată.
Very tender beef cut, cooked on the grill.
Aged in special conditions.

T-Bone Steak – 28 lei/100g

400 – 500g RAW PIECE / PRODUS ÎN CRUD
AGED / MATURAT: 20 – 30 DAYS / ZILE

Exquisite beef steak, tender and with a special flavor, grilled.
Friptură excepțională, fragedă și cu aromă aparte, pregătită la grătar.

COOKING METHOD
medium / mediu

SAUCES / SOSURI
BBQ, Green pepper sauce, Sos BBQ, Sos de piper verde

WINE PAIRING / VINURI RECOMANDATE
Casas del Bosque, Syrah Gran Reserva

Rib-Eye Steak (with bone) – 19 lei/100g

400 – 500g RAW PIECE / PRODUS ÎN CRUD
AGED / MATURAT: 20 – 30 DAYS / ZILE

Tender steak, with a rich flavor, grilled.
Fripură fragedă, cu aromă intensă, pregătită la grătar.

COOKING METHOD
medium / mediu

SAUCES / SOSURI
Mushroom sauce, Gorgonzola sauce, Sos de ciuperci, Sos gorgonzola

WINE PAIRING / VINURI RECOMANDATE
Bodega Catena Zapata, Catena Malbec, dry/sec, Argentina

New York Strip Steak – 69 lei/300g

300g RAW PIECE / PIESĂ ÎN CRUD
AGED / MATURAT: 20 – 30 DAYS / ZILE

Beef sirloin, seasoned with aromatic herbs and sea salt, grilled.
Vrăbioară de vită pregătită la grătar și asezonată cu ierburi aromatice și sare de mare.

COOKING METHOD
medium / mediu

SAUCES / SOSURI
Béarnaise sauce, Gorgonzola Sauce, Sos béarnaise, Sos gorgonzola

WINE PAIRING / VINURI RECOMANDATE
Casas del Bosque, Syrah Gran Reserva

Short Ribs – 58 lei/250g

250g RAW PIECE / PIESĂ ÎN CRUD
AGED / MATURAT: 20 – 30 DAYS / ZILE

A juicy, well marbled steak, grilled.
O friptură suculentă, marmorată, pregătită pe grătar.

COOKING METHOD
medium / mediu

SAUCES / SOSURI
Green pepper sauce, Sos de piper verde

WINE PAIRING / VINURI RECOMANDATE
Warwick wine estate, Pinotage WO, dry/sec, Africa de Sud

Uruguay Black Angus Chuck – 55 lei/250g

250g RAW PIECE / PIESĂ ÎN CRUD
AGED / MATURAT: 20 – 30 DAYS / ZILE

Rich, special flavour steak, grilled.
Friptură cu aromă specială, intensă, pregătită pe grătar.

COOKING METHOD
medium / mediu

SAUCES / SOSURI
Green pepper sauce, Mushroom sauce, Sos de piper verde, Sos de ciuperci

WINE PAIRING / VINURI RECOMANDATE
Casas del Bosque, Carmenere Reserva, dry/sec, Chile

Tenderloin Filet – 120 lei/300g

300g RAW PIECE / PIESĂ ÎN CRUD
AGED / MATURAT: 20 – 30 DAYS / ZILE

Tender beef fillet, with a strong taste, flavored with an unique blend of American spices and grilled to perfection!
File de vită fraged, cu o aromă puternică, asezonat cu un amestec unic de condimente autentic americane și pregătit la grătar într-un mod excepțional!

COOKING METHOD
rare / în sânge

SAUCES / SOSURI
Mushroom sauce, Gorgonzola sauce, Sos de ciuperci, Sos gorgonzola

WINE PAIRING / VINURI RECOMANDATE
Tenuta dell’Ornellaia, Toscana – Le Volte (Sangiovese, Cabernet, Sauvignon, Merlot), dry/sec, Italia

New Zealand Skirt Steak – 58 lei/250g

250g RAW PIECE / PIESĂ ÎN CRUD
AGED / MATURAT: 20 – 30 DAYS / ZILE

Very tender steak, with a thin fat layer, grilled.
Friptură foarte fragedă, cu puțină grăsime.

COOKING METHOD
rare / în sânge

SAUCES / SOSURI
Gravy sauce, Mushroom Sauce, Béarnaise Sauce, Sos gravy, Sos de ciuperci, Sos béarnaise

WINE PAIRING / VINURI RECOMANDATE
Warwick Wine Estate, Pinotage WO, dry/sec, Africa de Sud

New Zealand Lamb Chops- 58 lei/250g

250g RAW PIECE / PIESĂ ÎN CRUD
AGED / MATURAT: 20 – 30 DAYS / ZILE

Very tender lamb steak, with a strong flavor, marinated in an unique blend of American spices, grilled.
Friptură de miel foarte fragedă și cu aromă puternică, marinată într-un mix de condimente autentice americane, pregătită pe grătar.

COOKING METHOD
medium / mediu

SAUCES / SOSURI
Gravy sauce, Béarnaise Sauce, Sos gravy, Sos béarnaise

WINE PAIRING / VINURI RECOMANDATE
Chateau Minuty, Provence, Moments Rosé

Rib Eye Argentinian steak – 39 lei/100g

300g RAW PIECE / PIESĂ ÎN CRUD
AGED / MATURAT: 20 – 30 DAYS / ZILE

Tender steak, with a rich flavor, grilled.
Friptură fragedă, cu aromă intensă, pregătită la grătar.

COOKING METHOD
rare / în sânge

SAUCES / SOSURI
Mushroom sauce, Sos de ciuperci

WINE PAIRING / VINURI RECOMANDATE
Bodega Catena Zapata, Catena Malbec, dry/sec, Argentina



Premii

little texas
little texas
little texas
little texas

Social